eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Módosult, de nem enyhült a lex West-Balkán

Több ponton módosult a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó kormányrendelet. A Belügyminisztérium szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hogy ezek a módosítások nem gyengítik a rendeletet.

A rendelet a három halálos áldozatot követelő West-Balkán-tragédia után született, és szigorította a rendezvények szervezésére vonatkozó előírásokat - emlékeztetett a Belügyminisztérium szóvivője.

A Nagy Linda hozzátette, hogy hat kisebb módosításról van szó, amelyet a rendelet kihirdetése óta eltelt 90 napos türelmi idő alatt a szakmai és a társadalmi szervezetek javaslatainak és a tapasztalatoknak a figyelembe vételével készítettek.

A módosítások egyike pontosítja, hogy zenés, táncos rendezvény fogalma alatt olyan, rendszeres vagy alkalmi, nyilvános, tehát nem zártkörű, élő zenét játszó fellépőkkel vagy lemezlovasokkal megtartott rendezvényeket ért a jogalkotó, amelyre nem kell külön jegyet váltani, illetve ülőhellyel rendelkezni.

A rendelet a szervezőktől nem vár el szakképzettséget, és a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség eljárására sincs szükség a szórakozóhelyek megnyitásához.

Az egyik fontos módosítás szerint a szabadtéri rendezvényeknél mégsem kell kérni a meteorológiai szolgálat előrejelzését, helyette csak "viharos időjárás esetére vonatkozó intézkedési tervvel" kell rendelkezniük.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×