eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Varga: A növekedésből finanszírozható az adósság csökkentése

A gazdasági növekedésből lehet finanszírozni az államadósság csökkentését - mondta a miniszterelnökség államtitkára.

Varga Mihály a Népszabadságnak adott interjúban úgy vélte: egy átlagos 3 százalékos növekedéssel is a felére csökkenhet az adósság aránya, ha az éves hiány nulla, és a kamatok sem szállnak el. A politikus szerint ahhoz, hogy a kormány által elkezdett adósságcsökkentés tartós legyen, szükség van a Széll Kálmán-tervben és az Új Széchenyi-tervben megjelölt intézkedések szigorú végrehajtására.

Varga Mihály hozzátette: a progresszív adórendszer kevésbé támogatja a munkát, és nem segíti a válságból való kilábalást, ezért szerinte a prorgresszív adózásnak nincs gazdaságösztönző szerepe.

A foglalkoztatottságról az államtitkár azt mondta: alatta maradt a várakozásoknak, ezért az eredményhez sokkal mélyebb átalakításra van szükség a magyar gazdaságban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×