eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csicsáky: A mentőcsomag mellé a gazdaságnak is növekedni kell

Hosszú távon akkor lehet jó a kormány és a Bankszövetség által bejelentett otthonvédelmi akcióterv, ha pár éven belül megerősödik a magyar gazdaság - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a TakarékBank elnök-vezérigazgatója.

A bajba jutott devizahitelesek megsegítésére bejelentett mentőcsomag egy későbbi időpontra tolta a jelenlegi probléma megoldását, ezért csak akkor lehet valódi segítség, ha 2014-2015-re megerősödik a gazdaság - közölte a TakarékBank elnök-vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Csicsáky Péter szerint az otthonvédelmi akcióterv olyan kompromisszumot jelent, ami segíthet, de hosszú távon minden problémát nem old meg. Az árfolyam változása miatti veszteségek okozta gondokat senkinek nincs forrása megoldani, így olyan döntés született, ami jelenleg enyhülést hoz a hitellel rendelkezők számára - vélekedett.

2015-re várhatóan a magyar gazdaság jobb helyzetben lesz, mint amilyenben most van, és az embereknek is könnyebb lesz visszafizetni a hitelt, így átütemezésként is fel lehet fogni a döntést - emelte ki a TakarékBank elnök-vezérigazgatója.

Csicsáky Péter szerint a tárgyalások során valószínűleg mindkét fél a végsőkig elment a kompromisszum érdekében, és jelen körülmények között ennél többet nem lehetett elérni.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×