eur:
388.62
usd:
361.44
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Gyurcsányt magára hagyták a platformok

Egyetlen szocialista platform sem támogatja - a sajátján kívül - Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezését - derült ki a szombati Népszabadság által készített összeállításból. Mesterházy Attila csak a sajtóból értesült arról, hogy Gyurcsány új pártot alapítana, ha elmarad az MSZP átalakítása. Az MSZP elnöke erről tatabányai sajtótájékoztatóján beszélt szombaton.

A napilap információi szerint Hiller István volt pártelnök, a szociáldemokrata platform vezetője május második felére egy "platform-konferenciát" szervez, amelyen az MSZP-s tömörülések kibeszélhetik a felmerülő kérdéseket. Baja Ferenc, a Szocialista Platform elnöke a Népszabadságnak értelmetlennek és erkölcstelennek nevezte a kezdeményezést.

Kiss Péter, a legnagyobb tagsággal bíró platform, a Baloldali Tömörülés elnöke azt mondta: a pártnak van elnöke és nem az elnöknek van pártja, nem kell megformázni a Fidesz pandanját, az nem megoldás. Az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja és a Népi Platform is úgy nyilatkozott, hogy nem támogatják a kezdeményezést - olvasható a cikkben.

A Népszabadság szerint a Mesterházy Attila jelenlegi pártelnök által vezetett platformnak is van álláspontja a pártszavazásról, amely abban merül ki, hogy egyelőre nem tárgyalnak erről, mondván, most ennél sokkal fontosabb kérdésekben kell véleményt és alternatívát megfogalmazni.

A volt kormányfő hat kérdésről tartana pártszavazást az MSZP-ben, többek között arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, illetve legyen-e jövedelem-, és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége a vezetőknek - idézte fel a cikk.

Mesterházy nem tudta

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csak a sajtóból értesült arról, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot alapítana, ha elmarad az MSZP átalakítása az általa kívánt irányba; a pártelnök erről tatabányai sajtótájékoztatóján beszélt szombaton.

"Véleményem van, de az országban vannak fontosabb dolgok, minthogy erről vitatkozzunk" - tette hozzá a politikus, majd leszögezte, hogy nem a sajtóban fog üzenni ebben az ügyben, de kijelentette azt is, rendszeresen beszél Gyurcsány Ferenccel.

Mesterházy Attila Tatabányán a "Baloldali Edzőtábor" nevű rendezvényen vett részt, ahol aktivistáknak tartottak előadásokat és felkészítő foglalkozást - tájékoztatta az MTI-t Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×