eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A Norvég Alapból 275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek

Összességében mintegy 275 millió forintot kaptak magyar zöld civil szervezetek programjaik finanszírozására a Norvég Alapból - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Az államtitkár a 2007-ben kezdődött program záró rendezvényén elmondta: a 6 milliárd forint összértékű program finanszírozási forrásaiból 54 környezet- és természetvédelemmel foglalkozó magyar szervezet kapott pénzt. A forrásokra pályázók közül - mivel nem feleltek meg a feltételeknek - több mint kilencvenet elutasítottak.

A program célja az volt, hogy a pályázaton nyertes magyar zöld szervezetek részvétele erősödjön a döntéshozatali eljárásokban. Emellett a civilek a társadalom környezettudatos magatartásának formálását is segítsék tevékenységükkel.

Az államtitkár jelezte: a környezettudatos szemléletformáláson belül fontosnak tartja a környezeti nevelést és a különféle továbbképzéseket, mivel ezeken keresztül érhető el, hogy széles társadalmi csoportokhoz jussanak el - a fiataloktól az idősebbekig - a környezet- és természetvédelem sokrétű információi.

Illés Zoltán beszélt arról is, hogy a vidékfejlesztési tárca költségvetéséből az idén mintegy 180 millió forintot kapnak - pályázat útján - a zöld civil szervezetek. A forrásokat a nyertes pályázók várhatóan egy-másfél hónapon belül megkapják.

Hozzátette: szeretné elérni, hogy a források egy részét a nyertesek ne csak a programok finanszírozására, hanem a működési költségek fedezésére is felhasználhassák.

A Norvég Alap természet- és környezetvédelmi záró rendezvényén több nyertes pályázatot is bemutattak. Így egyebek mellett ismertették az Abaúj és Zemplén természeti értékeit ismertető és feldolgozó program eredményeit, az "Év madara" program végrehajtását, valamint az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület információs adatbázisának létrehozását.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 14:59
×
×
×
×