eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szanyi: A nyolc év eredményeit sem kell letagadni

Összeolvadt a párt elnöksége a kormánytagokkal, túlságosan kiszolgálták a koalíciós partnert, rosszul kezelték a korrupciós ügyeket - sorolta az MSZP által elkövetett hibákat az InfoRádió Aréna című műsorában Szanyi Tibor országgyűlési képviselő. A politikus ugyanakkor megjegyezte: az elmúlt nyolc év eredményeit sem szabad letagadni.

Nem szerencsés, ha egy párt vezérkara és a kormány egybeolvad, márpedig a szocialisták vezetőségének számos tagja kapott szerepet a kabinetben is - mondta Szanyi Tibor, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikus szerint az is hiba volt, hogy a kelleténél jobban kiszolgálták a koalíciós partnert, bár néha nem is annak követeléseit teljesítették, hanem olyasmiket, amikről azt gondolták, liberális elvárások. "Hiedelmeknek próbáltunk megfelelni" - magyarázta Szanyi Tibor.

A képviselő szerint akadt még egy, nem annyira ideológiai természetű probléma is, amelybe a kormányzás időszakában belesodródott az MSZP: nem tudták megfelelően kezelni a korrupciós ügyeket, a később nyilvánosságra került ügyek a pártnak egyetlen etikai fórumán sem kerültek szóba.

Az MSZP-nek is többet kellett volna foglalkoznia ezzel a kérdéssel - magyarázta Szanyi Tibor -, hiszen annak tajgai, akik különböző állami vagy önkormányzati tisztségeket töltöttek be, sok mindent láttak. A párt azonban hagyta, hogy az ilyen ügyekkel csupán az igazságszolgáltatás foglalkozzon.

Változtatni kell

A szocialista képviselő szerint az már a választási vereség pillanatában nyilvánvalóvá vált számukra, hogy megújulásra van szükség, hangsúlyozta azonban, hogy az MSZP nyolc év alatt elért eredményeit sem kell letagadni.

Válság ide vagy oda, 2010-ben a magyarok 10-15 százalékkal jobban élnek, mint 2002-be, amikor a szocialista kormány először kezébe vette az ország irányítását - jelentette ki Szanyi Tibor, hozzáfűzve: az elmúlt nyolc évben emellett rengeteg dolog épült és újult meg.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×