eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Hétvégére visszatér a kánikula

Igazi strandidő várható a hétvégén, a hőmérséklet ugyanis országszerte elérheti a 33 Celsius fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Vadász Vilmos az InfoRádiónak azt mondta: a jövő héten még melegebb lesz, igazi kánikulára kell számítani. Emiatt az UV-sugárzás is nő, napozni csak elővigyázatosan szabad.

Az előző napoknál melegebb idő várható csütörtökön és pénteken, az ország délkeleti részén akadnak még borús területek, de napközben ott is csökken a felhőzet, legfeljebb jelentéktelen mennyiségű eső fordulhat elő - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos szerint a hétvégén igazi strandidőre készülhetünk, zavartalan napsütéssel, legfeljebb gyenge széllel. Szombaton és vasárnap még jobban fokozódik a hőség, akár 33 Celsius fokos is lehet, és már hajnalban 20 fokos hőmérsékletre ébredhetünk.

A jövő hét elején tovább melegszik a levegő egy-két fokkal, igazi kánikula lesz. A jövő hét közepén csupán annyit változik a helyzet, hogy előfordulhatnak futó záporok, de nagy területen nem várható csapadék - tette hozzá.

Az UV-sugárzás a kevés felhő miatt magas lesz, dél körül eléri a nagyon erős fokozatot, ami azt jelenti, hogy napon a bőrleégés ideje 20 percre rövidült. A szakemberek azt javasolják, hogy óvjuk bőrünket az erős napfénytől.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint frontmentes időszak kezdődik, a melegedés miatt azonban aluszékonyabbak, fáradékonyabbak leszünk, romlanak a reflexeink.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×