eur:
387.61
usd:
356.93
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Orbán Viktor: Minden állami alkalmazottnak látnia kell a változást

Tavaszra lesz preambuluma az alkotmánynak - jelentette ki Orbán Viktor.A miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az embereknek, ha hitelt vesznek fel, forint alapút kell igényelniük.

A nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kifüggesztésével kapcsolatban úgy fogalmazott: "továbbra sem nyugszom bele abba, hogy akárcsak egy olyan állami alkalmazott is legyen Magyarországon, aki azt gondolja, hogy lehet folytatni azt, mint ami az elmúlt nyolc évben Magyarországon történt".

Ezt a változást minden állami alkalmazottnak látnia kell: nincs lopás, nincs hatalmaskodás, nincs többé olyan, hogy az állampolgárt nem segítségre szoruló ügyfélnek tekintik, hanem alávetettnek - sorolta a kormányfő.

"Ragaszkodom ahhoz, hogy ezt - nap mint nap akár - minden magyar állami alkalmazott lássa" - tette hozzá Orbán Viktor.

Szólt arról is, hogy semminek sem örülne jobban, mintha kifüggeszthették volna a mai magyar hatályos alkotmány preambulumát  - "ha lenne, csak nincs". Hangsúlyozta azonban, "lesz ilyen preambulum, tavaszra lesz, lesz alkotmány, annak lesz preambuluma, az össze fogja foglalni azokat az értékeket, amelyek összekötnek bennünket".

A miniszterelnök a tájékoztatón azt javasolta, ha valaki hitel vesz fel, forint alapút igényeljen. Orbán Viktor hangsúlyozta: ha valaki nem forint alapú hitelt vesz fel, olyan árfolyamkockázatokat vállal, amelyek kivédésében a magyar kormány csak bizonyos mértékig tud segítséget nyújtani.

Közölte: a már bajban lévő emberek számára fel kell állítani a nemzeti eszközkezelő társaságot. Erről a kérdésről a bankokkal már folytak "tapogatózó" megbeszélések - fűzte hozzá a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×