eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Balog Zoltán: azonnali intézkedéseket hoznak a tényfeltáró bizottság eredményei

Orbán Viktor miniszterelnök a hetedik kötcsei találkozón egyebek mellet arról is beszélt, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság ezen héten elkészíti első részjelentését, ami után néhány napon belül azonnali intézkedésekre lesz szükség - tájékoztatta az InfoRádiót Balogh Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A kötcsei találkozó hagyományosan a politikai évadnyitóról szól. A mostani, rendkívüli összejövetelt azért tartottuk, mert hivatalba lép a második Orbán-kormány, az átadás-átvétellel elkezdődik a kormányzati munka - mondta Balogh Zoltán.

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke hozzátette: úgy gondoltuk, hogy mindezek előtt találkozni szeretnénk a polgári-keresztény értelmiségnek azokkal a képviselőivel, akikkel az elmúlt hat évben rendszeresen összejöttünk Kötcsén. Arról váltottunk szót, hogy a következő hetekben, hónapokban, években miként tudunk együttműködni a kormánnyal - mondta az elnök.

Orbán Viktor a találkozón tartott beszédében egyebek mellett arról beszélt, hogy akkor lesz sikeres a kormányzásuk, ha a szavazattöbbség mellett azok is mögé állnak, akiknek fontos az ország jövője. A sikeres kormányzás pedig sikeres országot jelent - idézte a kornányfőt Balogh Zoltán.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy Varga Mihály által vezetett gazdasági tényfeltáró bizottság első jelentése a jövő hét második felében várható, és ezután már az ebből következő, szükséges intézkedéseket is megteszik - tette hozzá a fideszes képviselő.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×