eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Hét végén kikapcsolják a távfűtést, ha hideg lesz, ha nem

Véget ér szombaton a hivatalos fűtési szezon. A Főtáv Zrt. leállítja a szolgáltatást abban a csaknem ötezer lakásban is, ahol ezt eddig nem kérték a tulajdonosok. Ha hidegebb lesz, igényelhetik a fogyasztók a visszakapcsolást, de ezt nem kötelessége teljesíteni a szolgáltatónak, ha épp karbantartást végeznek - mondta el az Inforádiónak a cég szóvivője.

A jogszabály szerint május 15-én véget ér a fűtési szezon. Ez azt jelenti, ezután is lehet kérni a szolgáltatást, ha hidegebbre fordulna az idő. A távhőszolgáltatónak azonban ezt nem kötelessége teljesíteni, ha ilyenkor karbantartást végezhetnek - tájékoztatott a Főtáv Zrt. szóvivője.

Egyre több épületben szereltek már föl termosztátot a radiátorokra. Nyárra ezeket az érzékelőket a legmagasabb állásba kell kapcsolni. A zárt szelep ugyanis őszre leragadhat, ami megnehezítheti a fűtés elindítását - figyelmeztetett Balog Róbert.

A szóvivő elmondta azt is, hogy az idei fűtési szezonban több mint harmincezer fogyasztói bejelentést kaptak. Azonban ezek közül a legtöbb, huszonkétezer, épületen belüli meghibásodásról szólt. Tehát nem a Főtáv szolgáltatását kifogásolták - jegyezte meg Balog Róbert.

A vezetékhálózat hibáját összesen csupán negyvennégy esetben jelentették be a fogyasztók. A hibákat hat kivételével nyolc órán belül kijavították a Főtáv szakemberei - mondta el a szóvivő.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×