eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Lezárta a rendőrség a Margit híd felújítása ügyében indított nyomozást

Lezárta a rendőrség a Margit híd felújítása ügyében, kartellezés gyanúja miatt indított nyomozást - írja az Index.

Az indoklás szerint sem a Hídépítő, sem a Strabag Zrt.-vel szemben nem volt jogerős elmarasztaló bírói ítélet a kérdéses időszakban, másrészt - mint írták - a pályázat kiírója élhetett volna azzal a jogával, hogy kizárja azokat a cégeket, amelyeket korábban kartellbírsággal sújtottak, de nem tette, ezért nem történt szabálysértés.

Furcsának nevezte az indoklást a feljelentést benyújtó Marczingós Ügyvédi Iroda, ezért panasszal fordult a megszüntetés ellen az ügyészséghez. Hangsúlyozta: a Margit hidat felújító, a Közgép, az A-Híd és a Strabag alkotta Mh 2009 Konzorcium két tagját korábban állami és fővárosi útépítések ügyében is kartellbírsággal sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal, és a döntést megerősítette a Legfelső Bíróság is.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője azt mondta az Indexnek: a Margit híd ügyében hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozás még tart. Hozzátette: az eljárás ismeretlen tettes ellen indult, és a nyomozók már beszerezték az iratokat, illetve szakértőket rendeltek ki.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×