eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Gyurcsány Ferenc felfedte valódi szándékát!

Gyurcsány Ferenc kijelentette: "eszem ágában sincs bármifajta vezető posztot elvállalni." A volt kormányfő erről blogjában tájékoztatja az MSZP tagságát. Arról is említést tesz, hogy elégedetlen a reakciókkal: Gyurcsány szerint az igazán fontos pártvezetők hallgatnak, rajta kívül még senki nem állt elő a helyzet elemzésével és a jövőkép felvázolásával.

"Lassan mondom (azaz, írom), hogy mindenki megértse: eszem ágában sincs bármifajta vezető posztot elvállalni" - vall színt blogjában Gyurcsány Ferenc.

A blogger leszögezi: "Hét elejére befejeztem az elmúlt évekről szóló értékelésemet, melyben teszek pár megjegyzést a jövőről is. Egyfajta baloldali rendszerváltás igényével íródott a röpirat, szembenézve önmagunkkal, az országgal, jó és rossz ösztöneinkkel. Amellett érvelek, hogy formáljuk át az MSZP-t egy nyitott, európai karakterű szociáldemokrata párttá."
 
Gyurcsány Ferenc elégedetlen a szocialisták reakcióival, bár "sok ismerős és ismeretlen párttag, baloldali aktivista lelkesült mail-eket, SMS-eket küld, azt gondolják, hogy talán most majd lehet őszintén beszélni és cselekedni. Tele vannak reménnyel."

A lényeget azonban hiányolja az MSZP korábbi vezére: "A vezetés egyes tagjai dünnyögnek, nem boldogok attól, amit írtam. Ilyen-olyan megszólalók meg arról beszélnek, hogy milyen szándékom van, meg arról, hogy milyen ember, politikus vagyok. A röpirat állításaival nem vagy alig foglalkoznak. Hát ebből így nehezen lesz tisztázó vita."
 
"Hadd ismételjem meg: semmifajta szándékom nincs vezető pozícióba kerülni" - Gyurcsány többször is próbálja írásában megnyugtatni azokat, akik aggódnak a visszatérése miatt.

Mint írja: "Lehet más célja is valakinek, még akkor is, ha ezt sokan nehezen tudják elképzelni. Például az, hogy segítse a baloldalt, meg az országot. Nem függök egzisztenciálisan a politikától, nem akarok semmilyen funkcióban lenni, szabadon mondok véleményt, teszek javaslatot. Aki meg akarja újítani a pártot (és ugye mostanában mindenki erről beszél), annak meg kell mondani, hogy mi ennek a módja. Azt azonban a részletek nélkül is előre tudhatjuk, hogy a párt megújítása konfliktusokkal jár, mert több fajta érdek és nézet él egymás, ezek ütközése egy ilyen folyamatban meg elképzelhetetlen és elkerülhetetlen. Persze azt remélem, hogy a vita végén megegyezés lesz."
 
Gyurcsány Ferenc azzal fejezi be írását, örül annak, hogy elkészültek elemzésükkel a párt elnöksége által felkért értelmiségiek is.

De hozzáteszi: "legalább ennyire izgalmas az is, hogy mit mondanak, gondolnak a politikusok, párttagok. Ezért arra bátorítom őket, legyenek országos vagy helyi vezetők, funkciót nem viselő párttagok, hogy fogalmazzák meg és adják közre saját gondolataikat. Vegyenek elő papírt, ceruzát, esetleg üljenek számítógép elé, és kíséreljenek meg értékelést adni az elmúlt évekről. Igazat, karaktereset, könnyen érthetőt. Ha megteszik, abból jó vita alakulhat ki, olyan, ami a baloldal és az ország javára válhat."

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×