eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

MDF-es jelölt: "Én is konzervatív vagyok. Tudják, mi a konzervál?"

Liberális politikusnak vallja magát az MDF egyik képviselőjelöltje, aki a párt hivatalos internetes honlapján a "Miért vagyok konzervatív?" kérdésre válaszolva beszélt magáról. A világhálón megjelent még a fórum olyan képviselőjelöltjeinek monológja is, akiknél nemcsak az összeszedetlenség, hanem a tartalmi tévedések is mosolyt csalnak a nézők-hallgatók arcára. Egyikük például úgy tudja, Bokros Lajos jelenleg az MDF országgyűlési képviselője.

A brit Konzervatív Párt videófalának mintájára a Magyar Demokrata Fórum is elkészítette és közzétette saját internetes honlapján képviselőjelöltjeinek és szimpatizánsainak monológjait.

Miért vagyok konzervatív? Ezen kérdés alapján kellett a jelölteknek saját magukról, valamint magáról a fogalomról beszélniük. A konzervatív szó jelentését Gőblyös István, az MDF Fejér megyei elnöke "magyarázta meg": "Én is konzervatív vagyok. Tudják, mi a konzervál? Romlástól különleges eljárással megóv. Én Magyarországot szeretném megóvni."

A közvélemény-kutatások alapján Borsodban a Jobbik a második legerősebb párt a Fidesz után. Bizonyára tudja ezt az MDF megyei elnöke is, hiszen a radikális párt egyik szlogenjét is belecsempészte mondandójába: "Szeretném, hogy Máté unokám immár uniós állampolgárként egy szebb jövőben nőjön föl".

Keresztes Tibor Budapest VII. kerületének képviselőjelöltjéről meg lehet tudni, hogy térdsérülése miatt már csak vitorlázik és golfozik; majd ő is válaszolt arra a kérdésre, hogy miért konzervatív? "Liberális politikusként azt mondhatom, hogy jelen pillanatban egyetértek teljes mértékben a Bokros Lajos Úr által képviselt politikai és gazdasági irányvonallal, illetve az, amit ő képvisel, az számomra teljes mértékben elfogadható".

Debreczeni József közíró arról beszélt, hogy őt már a szocializmusban is demokratikusan választották meg parlamenti képviselőnek: "Demokratikusan megválasztott ellenzéki képviselője voltam az utolsó pártállami parlamentnek fél évig."

Vas István János Lepsényből azért is szeretne nyugdíjasként képviselő lenni, mert ez a hobbija: "Nyugdíjasknént nagyon érdekel a napi aktuálpolitika, és tulajdonképpen meg is nevezhetném a hobbimnak, amivel foglalkozni szeretnék."

Akadnak nehezen megérthető hozzászólások is. Ilyen, például: "...hogy ha nyerő és valóságos dolgokat szeretnének, akkor Bokros Lajos programjára együttesen, hogy ha ezért a dologért harcolva indulunk, gyakorlatilag mindenkinek eredményére fog válni."

Jónás László szülész-nőgyógyász egy pillanatra elfeledte, hogy Dávid Ibolya MDF-elnököt és Herényi Károly elnökhelyettest a mentelmi jog védte meg az ügyészségi gyanúsítástól az UD Zrt. - ügyben. "Ha végre az ország házában pozitív példát mutatva összefogásban gazdasági és erkölcsi felemelkedésünk érdekében dolgoznak a képviselők. Ha nem mentelmi jogban, hanem saját tisztességükben bíznak."

Az Index.hu beszámolója szerint az MDF kampányfőnöke körlevélben nyugtatta meg azokat a képviselőjelöltjeiket, akik úgy érzik, hogy gúny tárgyává lettek. Somogyi Zoltán, aki annak a Political Capitalnak volt a vezetője, amely 200 millió forintos megrendelést kapott a Nemzetbiztonsági Hivataltól, azt mondta: a brit Konzervatív Párt hasonló videófala is pontosan attól vált hitelessé, emberivé és valóságossá, hogy nem színészek, nem profi szereplők, hanem valódi jelöltek, valódi támogatók osztották meg nézeteiket, véleményüket a nagy nyilvánossággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×