eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Január végéig használhatók az éves sztrádamatricák

Az idén vásárolt éves autópálya-matrica 2010. január 31-ig használható - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András hozzátette: januárban nem változik a különböző matricák ára, ám elképzelhető, hogy utána lesz némi drágulás.

Az éves autópálya-matrica minden esetben 13 hónapig érvényes, így aki 2009-ben vásárolt ilyet, az 2010. január 31-ig közlekedhet a fizetős sztrádákon - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője.

Winkler-Virág András arról is beszélt, hogy januárban még biztosan a most érvényes áron lehet megvenni a matricákat, de lehetséges, hogy később drágulnak azok is.

A legnépszerűbb idén is a csak személyautókra megváltható, négynapos autópálya-matrica volt. A második legtöbbet abból az egynapos matricából adtak el, amelyek csak a teherautókra és buszokra érvényesek, míg az eladási listán harmadik az éves vignetta - magyarázta a szóvivő.

A sofőrök 8-10 százaléka interneten, telefonon vagy rövid szöveges üzenetben vásárolja meg a matricát - fűzte hozzá Winkler-Virág András.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×