INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Január végéig használhatók az éves sztrádamatricák

Infostart / InfoRádió
Az idén vásárolt éves autópálya-matrica 2010. január 31-ig használható - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András hozzátette: januárban nem változik a különböző matricák ára, ám elképzelhető, hogy utána lesz némi drágulás.

Az éves autópálya-matrica minden esetben 13 hónapig érvényes, így aki 2009-ben vásárolt ilyet, az 2010. január 31-ig közlekedhet a fizetős sztrádákon - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője.

Winkler-Virág András arról is beszélt, hogy januárban még biztosan a most érvényes áron lehet megvenni a matricákat, de lehetséges, hogy később drágulnak azok is.

A legnépszerűbb idén is a csak személyautókra megváltható, négynapos autópálya-matrica volt. A második legtöbbet abból az egynapos matricából adtak el, amelyek csak a teherautókra és buszokra érvényesek, míg az eladási listán harmadik az éves vignetta - magyarázta a szóvivő.

A sofőrök 8-10 százaléka interneten, telefonon vagy rövid szöveges üzenetben vásárolja meg a matricát - fűzte hozzá Winkler-Virág András.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk