eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

Hárompárti parlamentet jósol a Progresszív Intézet

Hárompárti parlament alakulna a Fidesz kétharmados többségével, ha most lennének a választások - a többi között ez derül ki a Progresszív Intézet legutóbbi felméréséből.

A Progresszív Intézet 500 fős, telefonos közvélemény-kutatást végzett, melynek hibahatára +,- 4,5 százalék. Eszerint a Fidesz 41, az MSZP 19, a Jobbik pedig 6 százalékon áll. Ha most vasárnap lennének a választások, akkor az eredmények tükrében a választási szisztémának köszönhetően a Fidesznek hétharmados többsége lenne a parlamentben - mondta az InfoRádióban Magyar Kornélia, a Progresszív Intézet igazgatója.

Az MDF és az SZDSZ 2 százalékon áll, azaz a hibahatár miatt nem derül ki, bejutnának-e a parlamentbe. Magyar Kornélia szerint ennek lehetősége nem zárható ki.

A kutatás szerint igen magas azok aránya, akik most vasárnap elmennének a választásokra. Ez azonban az elemző szerint lehet egyfajta megfelelési kényszer is az emberekben, ugyanakkor egy megfelelő kampány akár növelheti is a részvételi arányt.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 13:16
×
×
×
×