eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Steiner Pál: A BKV-botránnyal betelt a pohár

Az SZDSZ és az Fidesz együttműködésével már nem volt érdemes fenntartani a koalíció látszatát a fővárosi közgyűlésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fővárosi Önkormányzat MSZP frakciójának vezetője. Steiner Pál szerint a közvéleményt több hónapja irritáló BKV-botrány miatt telt be a pohár, és mondta fel az MSZP az SZDSZ-szel kötött koalíciós megállapodást kedden

A több hónap óta a közvéleményt irritáló BKV-botrány miatt telt be a pohár és mondta fel az MSZP az SZDSZ-szel kötött koalíciós megállapodást kedden - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Önkormányzat MSZP frakciójának vezetője, aki hozzátette: ennek az ügynek a megoldására nyújtott be előterjesztést Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes, amelyet azonban a közgyűlés a Fidesz és az SZDSZ együttműködésével leszavazott.

Steiner Pál hozzátette: az i-re a pontot az tette fel, hogy az ülésen ebben a nehéz gazdasági helyzetben megszavaztak 30 millió forintot arra, hogy a Budai Várban szőlőültetvényeket lehessen telepíteni.

A koalíció felbomlásának előzménye az is hogy Böhm András és Lakos Imre SZDSZ-es fővárosi képviselők szövetséget kötöttek az MDF-ből kizárt Katona Kálmánnal és Hock Zoltánnal, és olyan előterjesztéseket terjesztettek be, amelyek ellentétesek voltak a koalíciós megállapodással, Demszky Gábor mégis támogatta azokat - hangoztatta a szocialista városatya.

Az SZDSZ és a Fidesz közeledésével megszűnt a koalíciós többség - fogalmazott Steiner Pál, aki hozzátette: a koalíció látszatát már nem volt érdemes fenntartani, és az MSZP a koalíció felbontásával azt akarta, hogy váljanak világossá a viszonyok.

Elismerte: különösen a BKV-nál rendkívül sok hiba történt, de ezek a problémák nem az elmúlt három és fél évre nyúlnak vissza. Az MSZP felelőssége az, hogy nem ismerték fel hamarabb a rendszerbeli hibákat. Át kell alakítani a teljes irányítási modellt, ebben azonban nem volt partner az SZDSZ - hangoztatta Steiner Pál. 

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×