eur:
399.29
usd:
363.84
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Sötétben az esztergomi bazilika

Esztergom város önkormányzata a gazdasági válság miatt határozatlan időre felfüggesztette, a város több pontjának, köztük a bazilikának is a díszkivilágítását - mondta az InfoRádiónak az önkormányzat sajtóreferense. Takáts István nem tudta megmondani, hogy az ország egyik legkiemelkedőbb épületemléke meddig marad sötét éjszakánként.

Az esztergomi önkormányzat a város több mint húsz helyének, köztük a bazilikának az éjszakai díszkivilágítását szünetelteti - közölte az InfoRádióval Takáts István.

Az önkormányzat sajtóreferense kifejtette: a díszvilágítás költsége éves szinten több mint 30 millió forint volt, ám a városnak a gazdasági válság közepette vissza kell fognia luxusköltéseit. Azt egyelőre nem tudni, mikor kapcsolják vissza az éjszakai díszvilágítást - tette hozzá.

Takáts István kiemelte: a bazilika és az esztergomi vár sem az önkormányzat tulajdonában van, ám a díszvilágítást mégis a városnak kellett eddig finanszíroznia.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki délután, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×