eur:
399.29
usd:
363.84
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Halad a Progressz a Nemzetközi Űrállomásra

Kazahsztánból útnak indult az orosz teherűrhajók új generációjához tartozó Progressz M-03M jelzésű teherűrhajó; a jármű 2 és fél tonna rakományt visz a Nemzetközi Űrállomásra.

A bázison tartózkodó hat asztronauta - két orosz, két amerikai, egy belga és egy kanadai - csomagokat kap a családjától, emellett élelmiszerek, valamint egészségügyi és tisztálkodási eszközök is vannak a raktérben. A digitális irányítási rendszerrel felszerelt Progressz M-03M a tervek szerint október 18-án csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki délután, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×