eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hétfőtől újra teljes hosszában járható a budai alsó rakpart

Holnap reggel ismét teljes hosszában megnyitják a forgalom előtt a Budai alsó rakpartot. Hétvégenként és az éjszakai órákban folytatják a rakpart szélesítését, így a Margit-híd közelében lévő, jelenleg még lezárt, 600 méteres szakasz hétköznap este 10 és reggel 5 óra, valamint péntek este 10 és hétfő reggel 5 óra között nem lesz járható. A korlátozásokra a fővárosi szennyvíztisztító építése miatt van szükség.

 Az ÉlőDuna Projekt illetékese közölte: a most zajló munkálatok Közép-Kelet-Európa legjelentősebb környezetvédelmi beruházásának a részei, amely alapjaiban korszerűsíti a főváros szennyvíztisztítási rendszerét és technológiáját, így néhány éven belül újra tiszta lesz a Duna vize Budapestnél. A teljes beruházás 428,7 millió euróba kerül; ennek 65 százalékát az Európai Unió finanszírozza a Kohéziós Alapból, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát pedig a főváros állja.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×