eur:
394.44
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Critical Mass Budapesten - autóval kerülje el a belvárost!

Kedden, az Európai Autómentes Napon lesz Budapesten a Critical Mass, azaz a kerékpáros demonstráció a belvárosban.

A felvonulás szervezői ezzel összefüggésben arra hívták fel a figyelmet, hogy a Városháza épületétől kedden este fél 7-kor induló több tízezer kerékpáros jelentős torlódást okozhat a Nagykörúton belül eső pesti területeken, így a Nagy- és Kiskörutat negyed 9-ig érdemes teljesen elkerülni autóval.

Útlezárás maximum 10-15 percre 8 óra körül lehet a Károly körúton, a Városháza parknál, valamint 6 után körülbelül fél 8-ig a Károly körút, Andrássy út, Teréz körút, Király utca útvonalon, ahol rendőri biztosítással gyerekek bicikliznek majd.

Ez a lezárás is legfeljebb néhány percig tarthat 1-1 kereszteződésben. Kerülőútnak a Critical Mass a pesti rakpartot, a Dózsa György utat, a Fiumei utat és a Hungária körutat ajánlja, tömegközlekedőknek pedig elsősorban a metrók, villamosok használatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×