INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Bajnai: Idén nem lesz több megszorító lépés

Infostart / InfoRádió
A miniszterelnök szerint ebben az évben már nem kell megszorító lépéseket tenni. Bajnai Gordon az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: Magyarország erősebben kerülhet ki a válságból, mint ahogy belekerült. A kormányfő csütörtöki finnországi találkozóján kiderült: bővíthetik a Nokia Siemens Network budapesti központját, ahol jelenleg 800 ember dolgozik.

Tartani tudja az ország a kijelölt gazdasági irányvonalat, és idén nem kell több megszorító intézkedést bevezetni - mondta az InfoRádiónak a kormányfő. A Finnországban tárgyaló Bajnai Gordon kiemelte: a forint erősödése és a kamat csökkentése is azt mutatja, hogy kezd visszatérni a bizalom az ország iránt.

Magyarország az elsők között kerülhet ki a válságból, és erősebben, mint ahogy belekerült - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint az ország korábban kezdett el foglalkozni a válságkezeléssel és határozottabb lépéseket tett másoknál.

Bajnai Gordon szerint a kilábalás sok áldozatot követelt és még követelni is fog, most például egy kemény költségvetést kell elfogadni, de ezeknek már látszik is az eredménye.

A kormányfő hangsúlyozta: vezető finn üzletemberek elismerték, hogy Magyarország javított pozícióján, és javul a versenyképesség is, miután csökkentek az élőmunka terhei, és megkezdődött a nyugdíj-, és a szociális rendszer reformja. Hozzátette: több nemzetközi partner jelezte: a válság enyhülése után újabb munkahelyek teremtésére készülnek Magyarországon.

Hanganyag: Németh Zoltán


A címlapról ajánljuk