eur:
388.58
usd:
360.99
bux:
68559.7
2024. május 7. kedd Gizella

Aki balhézik a magyar-román meccsen, azt kitiltják a stadionokból

Megerősített biztonsági szolgálattal készülnek a szerdai magyar-román válogatott labdarúgó-mérkőzésre - mondta az InfoRádiónak a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke. Serényi Péter hozzátette: akit rendbontás miatt ki kell emelni a tömegből, azt kitiltják a magyar válogatott további mérkőzéseiről.

A Magyar Labdarúgó Szövetség arra kéri a szerdai, Románia elleni barátságos mérkőzésre kilátogató szurkolókat, hogy "tartózkodjatok minden olyan megnyilvánulástól, amely soha, semmilyen körülmények között nem lehet velejárója egy labdarúgó mérkőzésnek".

A szervezet felhívja mindenki figyelmét a kulturált, sportszerű viselkedésre, és arra is, hogy a két nemzet zászlaján kívül mást, vagyis semmiféle transzparenst, táblát, feliratot a nézőtérre bevinni szigorúan tilos.

"Bízunk mindenki józan mértéktartásában, de előre is jeleznénk: aki bármilyen módon megzavarja a Marian Cozmára való emlékezés méltóságát, több tízezer sportszerűen szurkolótársa nyugodt, kulturált sportélményét, azt a személyt - lévén ehhez adott a megfelelő jogi háttér - már a mérkőzés során eltávolítják a lelátóról, és ez azzal a kellemetlen következménnyel is jár, hogy ki lesz tiltva a magyar válogatott jövőbeni meccseiről" - olvasható az MLSZ honlapján.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az InfoRádiónak azt mondta: megerősített biztonsági szolgálattal készülnek a meccsre, a megszokottnak háromszorosa lesz a személyzet létszáma.

A rendőrség nem számít rendbontásra a szerda esti mérkőzésen, de kiemelt kockázatú rendezvényként kezeli azt - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Tafferner Éva elmondta: a rendőrség a megfelelő létszámban, a szükséges erőkkel fogja biztosítani a rendezvényt.

A rendezvényre 100-200 román szurkoló váltott jegyet, a drukkereket az országhatártól rendőrök kísérik a mérkőzésnek helyet adó Puskás Ferenc Stadionhoz. A stadionban pedig biztonsági zónákkal választják el a két ország szurkolói.

A mérkőzés miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az Ifjúság útján.

Cozmára emlékeznek

A szerdai találkozót a február 8-án Veszprémben brutálisan meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezik meg. A két csapat szerdán 20 órai kezdettel csap össze a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó díszvendége Marian Cozma édesapja lesz, a találkozó előtti megemlékezésen pedig a két ország labdarúgó-szövetségén kívül képviselteti magát az MKB Veszprém, Veszprém városa és a Magyar Kézilabda Szövetség is.

A román válogatott hétfőn tartotta első budapesti edzését. Razvan Lucescu szövetségi kapitány kifejezte reményét, hogy a szerdai találkozó a sportszerűség jegyében zajlik majd a lelátókon is, és nem ismétlődnek meg az Európa Liga 2. selejtezőkörében, júliusban megrendezett Steaua-Újpest mérkőzésen történt incidensek.

A Steaua és az Újpest bukaresti mérkőzésén, július közepén a Steaua szurkolói az egyik lelátón kifeszítettek egy magyarokat gyalázó transzparenst, az eset és más a mérkőzés alatt történt rendbontások miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is vizsgálatot indított.

A budapesti visszavágón pedig a mérkőzés félidejében kisebb rendbontás alakult ki a stadionban, a magyar és a román szurkolók is petárdákat dobáltak át a másik csapat szurkolóinak szektorába. A rendőrök rövid időn belül megfékezték a rendbontókat, a román szurkolókat a részükre kijelölt szektor magyar szurkolóktól távolabbi részébe szorították.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×