eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma

Csak egyszerű fürdőkád a Balaton?

Más pályázati források átcsoportosításával az eredeti keret háromszorosát tudja szétosztani a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT), így összesen 39 idei balatoni rendezvény juthat 165 millió forintnyi támogatáshoz - jelentették be a szervezet siófoki ülésén pénteken.

"Rendezvények nélkül a Balaton egy egyszerű fürdőkád" - mondta Suchman Tamás, a BFT elnöke, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Művészetek Völgye rendezvény hiába kezdett európai színvonalú fesztivállá válni, idén rosszul sikerült az előkészítése. Hozzátette, az ilyen típusú rendezvényeket - amelyek többtízezerrel növelik a térség látogatottságát - sokkal komolyabban kell venniük a mindenkori döntéshozóknak.

A BFT elnöke beszélt arról is, komoly kormányzati erőfeszítéseket kellett tenni ahhoz, hogy ki tudja szolgálni ezt a szezont a sármelléki repülőtér, amelynek működése létfontosságú a térség számára. Álláspontja szerint tulajdonosváltás és tőkeemelés nélkül legfeljebb még egy évet bír ki a repülőtér.

A sávolyi Balatonringgel kapcsolatban Suchman Tamás elmondta, a befektető bejelentette, hogy saját erőből jövő héten megkezdi a földmunkákat, függetlenül a hitelszerződése aláírásától.

Az engedéllyel rendelkező beruházás megkezdése hónapok óta a hitel-megállapodás hiánya miatt késik.

A nemzetközi versenynaptárban már szerepel a Balatonring, ebből kilépni már nem lehet - mondta a BFT elnöke, aki arról is tájékoztatott, hogy máris nyolc újabb, a versenypályához kapcsolódó programot terveznek a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×