eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A nők alábecsülik a klimax hatásait

Bár a nők tisztában vannak a menopauza jelentésével, sokan közülük alábecsülik a változókor lelki és fizikai hatásait - derül ki egy amerikai kutatásból.

Az ohiói Columbus Center for Women's Health Research 2500, 45 és 70 év közötti amerikai nőt vont be vizsgálatába, amelynek eredményéből kiderült: a megkérdezettek 87 százalékánál szorongás, depresszió és hangulatváltozások jelentkeztek, ezek a tünetek pedig negatív hatással vannak kapcsolataikra, családi életükre és karrierjükre.

"Korábbi kutatások már bebizonyították, hogy a változókorba lépett nőknél naponta több tucatszor jelentkezhetnek az akár hosszú perceken át is tartó hőhullámok, így nem csoda, hogy a menopauzának jelentős hatása van a nők életére" - mondta az intézet vezető kutatója, David Portman.

A kutatásban részt vett nők 67 százaléka vallotta be, hogy a klimax tünetei negatív hatással vannak életükre és közérzetükre. Közel 60 százalékuk mondta azt, hogy a szexuális életüket is befolyásolja, 52 százalékuknál pedig az élettárssal való kapcsolat is megsínyli a változó kort.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×