eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Tüntetnek a tűzoltók május elsején

Demonstrációra készülnek a tűzoltók május elsején. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: továbbra is a munkaidő csökkentését kívánják elérni, mert tűrhetetlennek tartják, hogy egy tűzoltó havonta 264 órát dolgozik.

A szakszervezeti vezető közölte: a brüsszeli demonstráció hatására elindult ugyan a munkaidő-csökkentés, de nem látják azt, hogy a kollégáik kevesebbet dolgoznának, mert a 2006-ra tervezett kétórás munkaidő-csökkentést nem követte létszámfejlesztés.

Kajsza Zoltán úgy vélte, hogy a munkáltató csak ezt a két órát akarja túlmunkaként megváltani, a 40 és az 54 óra közötti 14 óra többletmunkát semmiféle módon nem kívánja kompenzálni.

"Azért tüntetünk május elsején, hogy ezzel is jelezzük: Magyarországon nem veszi figyelembe a munkaügyi kormányzat a munkavállalók érdekeit" - hangsúlyozta az érdekvédelmi vezető.

Kajsza Zoltán elmondta: azt szeretnék elérni, hogy nekik is csak heti 40 órát kelljen dolgozniuk, és 48 óránál többet még túlmunkában sem.

Jelenleg 240-264 órát dolgozik egy tűzoltó egy hónapban, ez az alap munkaideje, és erre jöhet még évi 300 túlóra - tette hozzá a szakszervezet elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×