INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Április 5-én vitatkozik Gyurcsány és Orbán

InfoRádió / MTI
Április 5-én este hét órától kerül sor Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor, egy nappal később pedig ugyancsak hét órától a négy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltjeinek vitájára - állapodtak meg a négy párt képviselői.

Április 5-én, szerdán este hét órától ül le vitatkozni egymással a volt és a jelenlegi miniszterelnök - jelentette be a Miniszterelnök Hivatal politikai államtitkára a többi parlamenti párt képviselőinek jelenlétében.

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitájának másnapján, azaz április 6-án, csütörtökön szintén este hét órától kerül sor a négy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltjének vitájára kerül sor.

Gál J. Zoltán szerint a vitákat tévéstúdióban, közönség nélkül, 90 percesre tervezik. A jelöltek pulpitus mögött állva vitatkoznak majd egymással.

A Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc, a nagyobbik ellenzéki párt Fideszé Orbán Viktor, az SZDSZ kormányfő-jelöltje Kuncze Gábor, míg a Magyar Demokrata Fórumé Dávid Ibolya.

Deutsch-Für Tamás fideszes politikus szerint a második vitán sokkal hangsúlyosabb lehet az, hogy a szocialista-szabad demokrata kormányzat teljesítette-e vállalásait az elmúlt négy évben.

Kapcsolódó hang

Gál J. Zoltán a kormányfõjelölti vitáról
 


Deutsch-Für Tamás (Fidesz)a vitáról
 


Horn Gábor, az SZDSZ kampányfõnöke a vitákról
 


A címlapról ajánljuk