eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Nőtt-e a munkanélküliek száma?

A Fidesz szerint nincs olyan régió az országban, ahol ne nőtt volna a munkanélküliség 2002 óta. A szocialisták vezető politikusa viszont azt mondta: 76 ezerrel több embernek van munkája, mint négy éve. Az InfoRádió Aréna című műsorában a két nagy párt parlamenti frakcióvezetője vitázott.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője kijelentette: egyetért azzal, hogy számos új munkahely jött létre az utóbbi időben, ugyanakkor a munkanélküliek száma is emelkedett.

A foglalkoztatottság növekedése nem vigasztalja azt a 100 ezer embert, aki az elmúlt négy évben veszítette el állását - mondta Áder János.

Hozzátette: nincs olyan régió az országban, ahol ne nőtt volna a munkanélküliség 2002 óta.

A szocialista frakcióvezető erre azt felelte: az Orbán-kormány idején azért csökkenhetett látványosan a regisztrált munkanélküliek száma, mert abban az időszakban 9 hónapról 6-ra csökkent a munkanélküli ellátás ideje.

A szocialista-szabad demokrata kormány idején 400 ezer új munkahely jött létre, igaz közben majdnem 330 ezer szűnt meg, azaz csaknem 76 ezerrel több embernek van ma állása, mint négy éve - mondta Lendvai Ildikó.

Vita a járulékcsökkentésről

Volt idő, amikor még Lendvai Ildikó is támogatta a munkáltatói járulékok csökkentését. Erre Áder János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője emlékeztette a szocialista frakcióvezetőt.

"Ha sikerül csökkenteni a munkáltatói terheket, akkor ugyan látszólag kevesebb bevétel jön be, de ha ettől a lépéstől több embert alkalmaznak, akkor végül az ország gazdasága és a költségvetés szempontjából ez egy jó üzlet. Mit gondol, frakcióvezető asszony, ki mondta ezt?" - kérdezte a Fidesz frakcióvezetője vitapartnerétől.

"Természetesen, én mondtam" - válaszolt Lendvai Ildikó. Az MSZP-s politikus hozzátette: azzal, amit korábban mondott ma is egyetért, de csak azoknak a járulékát kell csökkenteni, akik munkanélkülieket vesznek fel.

"Ha nem vesz fel, akkor ne adjuk ilyen olcsón!" - jelentette ki Lendvai Ildikó.

Áder János válaszában leszögezte: a mondatból egyértelműen kiderül, hogy a szocialista frakcióvezető 2005 januárjában még egyetértett a munkáltatói járulékterhek jelentős csökkentésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×