eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kuncze nem kéri meg Dávid Ibolya kezét

A választási esélyekről, pártprogramról, és pártideológiákról beszélt az SZDSZ és az MDF elnöke Budapesten, a Politika a kampányidőszakban című rendezvényen, amelyet a Politológus Hallgatók Egyesülete szervezett. A politikusok azt mondták: drukkolnak egymásnak a parlamenti bejutáshoz.

Könnyed hangvételben telt a két kisebbik parlamenti párt vitája a politológus-hallgatók által szervezett fővárosi rendezvényen. Az MDF és az SZDSZ politikusa optimista volt a választási esélyek latolgatásakor.

Kuncze: a 8 százalék a győzelem

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke azt mondta: szeretné, ha pártja 8%-ot érne el. "Sportolóként azt szoktam meg, hogyha az ember pályára lép, törjön győzelemre a mérkőzés végéig. Nekem a győzelem most a 8 százalékot jelenti" - jelentette ki a liberális politikus.

Dávid Ibolya 16 százalékban bízik

Az MDF miniszterelnök-jelöltje bizakodóbb volt. Dávid Ibolya ugyanis országjáró tapasztalatai alapján nem tartja elképzelhetetlennek a 16-18 százalékos eredményt sem. "Az MDF az egyetlen esélyes ma arra, hogy 2010-ig jobbközép konzervatív csoportosulást alakítson ki, mert a Fidesz sem nem jobboldali, sem nem konzervatív" - fogalmazott.

A két politikus hangoztatta, hogy drukkol a másiknak a bejutásához, majd továbbszőve a gondolatot, a pártelnökök hatékony parlamenti együttműködést vetítettek előre, mivel véleményük szerint az SZDSZ és az MDF több gazdaságpolitikai kérdésben hasonlóan gondolkodik.

Nem lesz koalíció

Kuncze Gábor ugyanakkor hozzátette: közös kormányzást nem tudna elképzelni az MDF-fel. "Ha én most azt mondanám, hogy, el tudom képzelni Dávid Ibolyával a koalíciót, akkor jobban hírbe hoznám, mintha megkérném a kezét. A parlamenti együttműködés az egy más dolog" - mondta az SZDSZ elnöke.

Kuncze Gábor az SZDSZ választási programjáról szólva kiemelten beszélt a több-biztosítós egészségügy megvalósításáról, és a rászorulók támogatásáról, míg Dávid Ibolya kiállt a középosztály segítése mellett érvelt és hangsúlyozta az ésszerű privatizáció támogatásának fontosságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×