eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Centrum évekig altatta a parkolási pótdíjakat

A Centrum Parkolórendszer Kft. - a szakértő szerint vitatható módon - több ezer forintos pótdíjtartozásról szóló fizetési felszólításokat postáz a gépjármű-tulajdonosoknak több évvel ezelőtti elmaradásokról.

Kovács Kázmér, az Autóklub jogásza az InfoRádióban kétségbeesett próbálkozásnak nevezte a társaság eljárását.

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy négyéves időszakra visszamenőleg el tud számolni azzal, hogy hol parkolt, befizette-e a parkolási díjat, netán pótdíjat - tette hozzá.

"Kivételesen fordulhat elő, hogy valaki erre visszaemlékszik, és talán kivételes az is, hogy valaki egy ilyen fizetési felszólításnak eleget tegyen" - mondta a jogász.

Kovács Kázmér szerint a parkolási társaság "ambíciója" összefüggésbe hozható azzal a hírrel, hogy a díjtartozások az adók módjára behajthatók.

Sokan a hír hallatán azt hihetik, hogy ez azt jelenti: nem kell bírósági ítéletet produkálnia a társaságnak. Erről szó sincs. Az eljárásban bizonyítania is kell a követelés jogosságát, számot adva arról, miért négy év után küldik az első értesítést - mondta.

Alapelv a felek együttműködési kötelezettsége. Ebben nem tartozik bele, az, hogy a parkolási társaság négy éven át a "fiókban tartsa" a követelést, és utána álljon elő vele - tette hozzá az autóklub jogásza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×