eur:
395.08
usd:
370.92
bux:
65117.48
2024. április 19. péntek Emma

A hackerek ellen is védekezik a hadsereg Németországban

A német hadsereg felkészül az informatika rendszerébe történő behatolások elhárítására. A védelmi miniszter elmondta, naponta átlagosan 6500 hackertámadás éri a német véderő számítógépeit, ezért az elkövetkező öt év során 13500 szakértőből álló informatikai védelmi alakulattal bővítik a katonai állományt.

Az ellenzék szerint az új katonai egység létrehozásánál eleve gondoskodni kell arról, hogy tevékenysége kizárólag védelmi célokat szolgáljon, mert az elmúlt években számos olyan bizonyíték látott napvilágot, amely szövetséges országok informatikai mesterkedéseire derített fényt. Ez utalás az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos németországi tevékenységének tavalyi leleplezésére.

Azonban Ursula von der Leyen védelmi miniszter is elismerte, hogy a hadsereg kommunikációs rendszere naponta átlagosan 6500 behatolási kísérlet célpontja. Hangsúlyozta, hogy manapság a hadviselés egyre jobban áttevődik az informatikára, amelynek segítségével akár támadó jellegű akciók is kirobbanthatók.

A miniszter berlini nyilatkozatában nem titkolta, hogy a nyugati országok zöme már jelentős számú szakértő bevonásával kellőképpen felkészült az ilyen jellegű behatolások megakadályozására.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy az elkövetkező öt év során

13 500 tagú, különleges alakulatok hoznak létre, amelynek kizárólagos feladata a hadsereg informatikai hálózatának védelme lesz.

Németország újraegyesülése valamint a kötelező sorozás megszüntetése óta a hadsereg 177 katonából és 90 ezer polgári alkalmazottból áll. Azonban nemcsak a véderőnél tervezik a számítógép-hálózatok hatékonyabb védelmét, hanem a különböző állami hivatalokban is. Így például a külügy- és az igazságügy minisztériumban külső tanácsadó cég bevonásával máris megkezdték a kommunikációs biztonság korszerű kiépítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×