eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Pusziért lecsuknak, de a prostitúció szabad Dubajban"

Képmutatással vádolja Dubajt a brit Guardian című lap, megemlítve, hogy az utcán puszit adó nők egy hónap börtönt is kaphatnak, miközben több ezer külföldi prostituált dolgozik a városban. Szinte minden ötcsillagos szálloda bárjában várják a vendégeket az éjszakai pillangók - írja a Guardianben álnéven publikáló író.

"Sodom-sur-Mer" azaz tengerparti kéjelgés - ez Dubaj beceneve a nyugati származású lakosok körében. A nagy szállodákban elfogadják a profi bártündérek jelenlétét, mert becsábítják a pénzes ügyfeleket. A Guardian becslése szerint 30 ezer lány dolgozik hasonló munkakörben a másfélmilliós városban.

A lap azt állítja, hogy a helyi iszlám hatóságok elfogadják a prostitúciót: ami az Egyesült Arab Emirátusok törvényei szerint tilos, az gyakorlatilag nemzeti sport - fogalmaz az álnéven író William Butler, aki négy évet töltött Dubajban.

Butler elmeséli, hogy egy vízumügynökségen gyanúsan sok igénylőlapot látott, amelyen orosz, örmény, vagy azeri, a húszas éveikben járó lányok próbáltak egyhónapos turistavízumhoz jutni. Az Emirátusok állampolgárai több rezidens vízummal is rendelkeznek, amelyekkel házi dolgozókat hoznak be. A maradékot azonban eladják közvetítőknek, akik letelepedési vízumot kereső nőknek adják tovább a dokumentumokat.

Ezek körülbelül hét-nyolc ezer dollárba kerülnek, és egyrészt extra pénzhez juttatják az állampolgárokat, másrészt prostituáltakhoz Dubajt. A szigorú Szaúd-Arábiából vad hétvégékre átlátogató férfiak például intenzíven keresik az efféle hölgyek kegyeit. A szolgáltatásokat azok a nyugatiak is előszeretettel veszik igénybe, akik otthon odafigyelnek viselkedésükre.

Az egykori dubaji lakos író szerint nyáron, amikor a városban dolgozó nyugati feleségek és a barátnők elmenekülnek Európába és Amerikába, a férjek és barátok teljesen átváltoznak és egyre-másra látogatják a bárokat.

A hatóságok nem sokat tesznek, bár az üzletszerű kéjelgés tilos Dubajban. Az utcai csókolózókat viszont megbüntetik. Nemrég például egy brit párt csuktak le egy utcai csók miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×