eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Léteznek földönkívüliek - állítja Stephen Hawking

Minden bizonnyal léteznek földönkívüli lények, de az emberiségnek óvakodnia kell tőlük - véli Stephen Hawking. Az izomsorvadás miatt kerekesszékhez kötött brit fizikus dokumentumsorozata a hétvégén indult a Discovery csatorna amerikai változatán. A műsorban azt mondta: az idegenek valószínűleg nyersanyagok után kutatnak.

Stephen Hawking szerint nem vagyunk egyedül, és ennek nem kell örülni. Bár konkrét bizonyítéka nincs az idegen civilizációk létezésére, új sorozatában azt mondta: "egy matematikus agy számára teljesen racionális feltételezés, hogy vannak idegenek".

Hawking szerint ha földönkívüliek látogatnák meg a földet, az körülbelül olyan lenne, mint amikor Kolumbusz Kristóf partra szállt Amerikában. Az nem végződött jól az őshonos indiánok számára - emelte ki.

A sorozat egy elképzelt világot mutat be, amelyben az idegenek hatalmas űrhajókkal járják az univerzumot, nyersanyagok után kutatva, miután kimerítették saját bolygójuk forrásait. Az ilyen idegenek nomádok lehetnek, akik meghódítani és gyarmatosítani készülnek azokat a bolygókat, amelyeket elérnek - fejtegette.

És hogy milyen lényeket is képzelt el Hawking professzor? Az idegenek polipokra hasonlító, fluoreszkáló lények, csordákban vonuló növényevők, vagy rikítósárga ragadozók lehetnek, amelyek mérgezett fullánkjukkal ölik meg áldozatukat.

Hawking elkésett a figyelmeztetéssel, mert az emberiség már megpróbált kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel - jegyzi meg az AFP. 1977-ben a Voyager 1 és 2 űrszondák egy olyan lemezt vittek magukkal, amelyre a Föld hangjait és képeit rögzítették. Legutóbb, pedig két éve a NASA sugározta a világűrbe a Beatles "Across the Universe" című dalát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×