INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Léteznek földönkívüliek - állítja Stephen Hawking

Infostart / InfoRádió
Minden bizonnyal léteznek földönkívüli lények, de az emberiségnek óvakodnia kell tőlük - véli Stephen Hawking. Az izomsorvadás miatt kerekesszékhez kötött brit fizikus dokumentumsorozata a hétvégén indult a Discovery csatorna amerikai változatán. A műsorban azt mondta: az idegenek valószínűleg nyersanyagok után kutatnak.

Stephen Hawking szerint nem vagyunk egyedül, és ennek nem kell örülni. Bár konkrét bizonyítéka nincs az idegen civilizációk létezésére, új sorozatában azt mondta: "egy matematikus agy számára teljesen racionális feltételezés, hogy vannak idegenek".

Hawking szerint ha földönkívüliek látogatnák meg a földet, az körülbelül olyan lenne, mint amikor Kolumbusz Kristóf partra szállt Amerikában. Az nem végződött jól az őshonos indiánok számára - emelte ki.

A sorozat egy elképzelt világot mutat be, amelyben az idegenek hatalmas űrhajókkal járják az univerzumot, nyersanyagok után kutatva, miután kimerítették saját bolygójuk forrásait. Az ilyen idegenek nomádok lehetnek, akik meghódítani és gyarmatosítani készülnek azokat a bolygókat, amelyeket elérnek - fejtegette.

És hogy milyen lényeket is képzelt el Hawking professzor? Az idegenek polipokra hasonlító, fluoreszkáló lények, csordákban vonuló növényevők, vagy rikítósárga ragadozók lehetnek, amelyek mérgezett fullánkjukkal ölik meg áldozatukat.

Hawking elkésett a figyelmeztetéssel, mert az emberiség már megpróbált kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel - jegyzi meg az AFP. 1977-ben a Voyager 1 és 2 űrszondák egy olyan lemezt vittek magukkal, amelyre a Föld hangjait és képeit rögzítették. Legutóbb, pedig két éve a NASA sugározta a világűrbe a Beatles "Across the Universe" című dalát.


A címlapról ajánljuk