eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Szigorított a Google, minden Chrome-használót érint

Megnehezíti azon weboldalak dolgát a Google Chrome, melyek arra utaznak, hogy megkeressék, és kihasználják a hálózatán lévő eszközök sebezhetőségeit.

Fontos biztonsági funkciót tesztel a Google a Chrome böngészőben, melynek segítségével védettebbek lehetnek a jövőben az otthoni, belső/privát hálózatok eszközei (nyomtatók és készülékek). A rosszindulatú felek ugyanis sokszor fertőzött webhelyek segítségével, a böngészőt eltérítve indítanak támadást a felhasználó eszközei ellen – írja a hvg.hu.

A Chrome 123-as változatától kezdődően egy olyan újdonságot fog tesztelni a Google, amely lényegében megvédi a felhasználó privát hálózatát a potenciális fenyegetésektől. Ha a böngésző úgy észleli, hogy egy weboldal megpróbál kapcsolódni egy, a belső hálózaton lévő eszközre, akkor utóbbira előbb elküld egy előzetes kérelmet. Ha nem kap választ, egyszerűen blokkolja a kapcsolat létrejöttét.

Ezzel automatikusan blokkolhatók lehetnek a nyilvános webhelyek olyan kérései, melyek egy, a belső hálózaton lévő eszközt céloznak. Első körben azonban a dolog kimerül egy figyelmeztetésben, a Google ugyanis időt ad arra, hogy a fejlesztők átálljanak – az érdemi vasszigor később érkezik majd.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×