eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Szigorított a Google, minden Chrome-használót érint

Megnehezíti azon weboldalak dolgát a Google Chrome, melyek arra utaznak, hogy megkeressék, és kihasználják a hálózatán lévő eszközök sebezhetőségeit.

Fontos biztonsági funkciót tesztel a Google a Chrome böngészőben, melynek segítségével védettebbek lehetnek a jövőben az otthoni, belső/privát hálózatok eszközei (nyomtatók és készülékek). A rosszindulatú felek ugyanis sokszor fertőzött webhelyek segítségével, a böngészőt eltérítve indítanak támadást a felhasználó eszközei ellen – írja a hvg.hu.

A Chrome 123-as változatától kezdődően egy olyan újdonságot fog tesztelni a Google, amely lényegében megvédi a felhasználó privát hálózatát a potenciális fenyegetésektől. Ha a böngésző úgy észleli, hogy egy weboldal megpróbál kapcsolódni egy, a belső hálózaton lévő eszközre, akkor utóbbira előbb elküld egy előzetes kérelmet. Ha nem kap választ, egyszerűen blokkolja a kapcsolat létrejöttét.

Ezzel automatikusan blokkolhatók lehetnek a nyilvános webhelyek olyan kérései, melyek egy, a belső hálózaton lévő eszközt céloznak. Első körben azonban a dolog kimerül egy figyelmeztetésben, a Google ugyanis időt ad arra, hogy a fejlesztők átálljanak – az érdemi vasszigor később érkezik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×