eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Pixabay

Ha Google-t használ, akkor nagy változásra készüljön

Megváltozik a bejelentkezés a Google szolgáltatásaira.

A Google egy tető alá hozza szolgáltatásai kinézetét, és most értek el a Google-fiók bejelentkezési oldalához, az egységesítés jegyében az is megváltozik – írja a hvg.hu. A hamarosan bekövetkező változásra a Google a bejelentkezési oldal tetejére kitűzött sávban, magyarul is figyelmezteti már a felhasználókat.

Az újítás oka az egységesítés. A cég azt szeretné, ha az általa megalkotott, és az Androidból már mindenki számára ismerős, Material Design 3 néven futtatott dizájnnyelvnek más szolgáltatások kinézete is megfelelne. Ennek szellemében nemcsak a bejelentkezési, de a regisztrációs oldal megjelenése is megváltozott.

Míg az eddig használt megjelenésnél a felület lényegi része a képernyő közepén jelent meg, az új változatnál a képernyő jobb oldalára helyezte át azt a vállalat, míg a Google logója és egyéb információk a bal oldalon jelennek meg.

A bejelentkezéshez használt felület háttere fehér, míg az oldal többi részének színe szürke, kékes beütéssel. Ez egyébként a Material Design 3 alapértelmezett színe is.

Az új külső mobilra is érkezik majd, bár a képernyő alaphelyzetben álló kinézete – és az emiatt értelemszerűbben szűkebb mozgástér – miatt ott valószínűleg nem lesz ilyen látványos a változás.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×