eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Ilyen még nem volt: egy 13 éves fiú eljutott a Tetris legvégéig

Még soha senkinek sem sikerült végigjátszania az ismert számítógépes játékot, Blue Scutinak 38 perc kellett hozzá.

34 éve jelent meg a Tetris, és a rajongók azóta próbálnak különböző rekordokat felállítani a világhírű játékban. Eddig csak elméletileg lehetett tudni, hogy van egy pont, amikor a program már nem ad több alakzatot, leáll, és nem lehet többé irányítani, de erre a teljesítményre korábban csak a mesterséges intelligencia volt képes.

A 13 éves Blue Scuti a világon az első olyan ember, aki képes volt végigjátszani a Tetrist: elérte a kill screent, vagyis azt az állapotot, amikor a játékot nem lehet többé irányítani, és a zene is lefagy – írja a hvg.hu.

Blue Scuti 2021-ben kezdett el versenyszerűen játszani a klasszikus Nintendo-változattal, 2023-ban pedig már volt néhány verseny, ahol első helyezést ért el. A YouTube-csatornáján január 2-án tette közzé a videót, amely megmutatja, hogyan akasztotta ki a játékot. A fiatalnak 38 percig tartott, mire elérte a videóban látható eredményt. Mint mondta, a 30. perctől vált igazán izzasztóvá a játék, miután egyre gyorsabban és egyre több színben érkeztek az elemek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×