eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Már a kanyarban lehet az új Windows - ekkor érhet ide

Most az Intel pénzügyi vezetője, Dave Zinsner beszélt arról, hogy mikorra várhatjuk.

Bár a Microsoft még a Windows 11-re fókuszál a nyilvánosság előtt, a háttérben már gőzerővel dolgozhatnak a Windows 12-n, és egyre több a pletyka, hogy milyen újdonságokat hozhat. Az Intel a közelmúltban egy konferenciabeszélgetésen árult el érdekes részleteket arról, hogy mikor jöhet az új operációs rendszer – írja a PCGamer, amit a hvg.hu szemlézett.

A fentiekre úgy derült fény, hogy a cég pénzügyi igazgatója a beszélgetés során kitért rá, miként is javulhatnak az eladásaik 2024-ben: a Windows frissítése miatt, amiből ők is profitálhatnak. „Még mindig úgy gondoljuk, hogy a telepített Windows-bázis igencsak elöregedett, és igényli a frissítést. Úgy hisszük, a következő év lehet ennek a kezdete, és a Windows lesz ennek a katalizátora. Egyszóval, optimisták vagyunk a dolgok alakulásával kapcsolatban 2024 elejétől kezdődően” – fogalmazott Dave Zinsner.

Ugyan Zinsner nem nevezte meg a Windows 12-t, de a hardverpiacot felforgató Windows-frissítés aligha lehet egy egyszerű új Windows 11-build, sokkal inkább egy teljesen új főverzió, amit már rebesgetnek egy ideje. Funkciók szintjén újdonság persze ebből a beszélgetésből sem derült ki, de a Windows 12 érkezésével kapcsolatban „viszonylag stabil és megbízható” információkat kaphattunk, hiszen a hardveres partnerekkel a Microsoft folyamatosan tarthatja a kapcsolatot – olvasható.

Azt is érdemes megjegyezni – teszi hozzá a híroldal –, hogy a Windows 11 már igen szigorú hardveres követelményekkel jelent meg 2021-ben, és sok erős, de nem támogatott hardver maradhatott Windows 10-en. Ezeknek pedig jelen állás szerint 2025-ben lejár a támogatása – és biztosra vehetjük, hogy a Windows 12 sem lesz telepíthető a régebbi számítógépekre. Így rövidesen tényleg szükség lehet sok PC cseréjére.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×