eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az AstraZeneca brit-svéd érdekeltségű gyógyszeripari vállalat logója a telephelyén, a belgiumi Dilbeekben 2020. január 28-án. A belga szövetségi gyógyszerfelügyeleti hatóság ezen a napon vizsgálatot tart az AstraZeneca vakcináját gyártó belga cégnél, hogy ellenőrizze a vakcinaellátmányok késedelmes kiszállításának okát az uniós tagországokba. A hatóságot Franck Vanderbroucke belga egészségügyi miniszter bízta meg a feladattal az Európai Bizottság felkérésére.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Rangos kitüntetést kapott az AstraZeneca "Karikó Katalinja"

A "globális közjó" érdekében tett szolgálatáért.

Kitüntetést kapott az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közös oltóanyagát kifejlesztő kutatócsoport vezetője a "globális közjó" érdekében tett szolgálatáért.

Sarah Gilbert, az Oxfordi Egyetem professzora a brit Királyi Művészeti, Ipari és Kereskedelmi Társaság (RSA) Albert-érmét kapta meg.

"Óriási megtiszteltetés átvenni ezt a díjat" - mondta a professzor. "Az Oxfordi Egyetem Covid-19-vakcinájának kifejlesztésére sok évvel azután került sor, hogy elkezdtem dolgozni ezen a területen, megtanulva hogyan kell egy elképzelésből gyorsan engedélyezett oltóanyagot készíteni, ami egy soklépéses folyamat" - tette hozzá Gilbert, aki 1994-ben csatlakozott az egyetem kutatóihoz.

"Az Oxfordi Egyetem nagyszerű csapatával az egész világ számára fejlesztettünk ki egy vakcinát, amelyet emberéletek megmentésére használnak most számos országban. Nekünk pedig kezdettől fogva ez volt a célunk" - mondta a szakember.

Gilbert a 156. kitüntetettje a díjnak, amelyet 1864-ben alapítottak

Albert szász-coburg-gothai hercegnek, a társaság egykori elnökének az emlékére.

A korábbi kitüntetettek között van Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking és Tim Berners-Lee.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×