INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

egészségügy

magzat

műtét

Tizenhét évig hordta a hasában halott ikertestvérét egy indiai nő

Tizenhét évig hordta a hasában halott ikertestvérét egy indiai nő

Infostart / MTI

Az orvosi szakirodalomban kevesebb mint 200 ilyen esetet jegyeztek fel, 15 éves kor fölött pedig csak 7-et.

Egy tizenhét éves indiai nő egész életén át egy deformálódott halott magzatot hordott a hasüregében, az orvosok megállapították, hogy a magzat a magzatban igen ritka állapotról van szó, a nő az ikertestvérét hordozta.

Az esetről a British Medical Journal című folyóiratban számoltak be az indiai orvosok, akik Anil Kumar sebész vezetésével távolították el a halott magzatot az indiai Patnában. A torz magzat mintegy 30 centiméter hosszú és 16 centiméter széles volt, és még haja is volt.

A fiatal lánynál öt évvel korábban hasi csomót diagnosztizáltak, amely évről évre növekedett. Folyamatosan panaszkodott hasfájásra, és arra, hogy nagyon hamar jóllakik. Az orvosok végül daganatra gyanakodtak.

A magzat a magzatban igen ritka jelenség, minden ötszázezredik élve születésnél egy fordul elő. Az orvosi szakirodalomban kevesebb mint 200 esetet jegyeztek fel, amelyek többségét még gyermekkorban diagnosztizálták. Tizenöt éves kor fölött hét ilyen esetet jegyeztek fel, valamennyi férfi volt, a legidősebb 47 éves. Az indiai volt az első, amelyet felnőtt nőnél észleltek.

"A műtét után nagyon jól érzem magam, hasam is lapos már, és szüleim is nagyon boldogok" - idézték a cikkben a fiatal nőt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018