eur:
389.35
usd:
361.2
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Előkelőségek jelenlétében áldozták fel a hadifoglyokat

Embereket áldoztak fel a mocsék az ókori rituális teremben, amelyet Peru északi partvidékén tártak fel a régészek.

A felfedezés alátámasztani látszik az elméleteket, amelyek a Kr.e. 100 és Kr.u. 800 között élt földművelő népesség, a mocsék bemutatás elnevezésű rituáléjára vonatkoznak.

Az ásatásokat irányító Carlos Wester La Torre, a perui Bruning Múzeum igazgatója szerint a rituális teremben a jelek szerint a hadifoglyokat áldozták fel. A helyszínen készített felvételeken a padlón "sorakozó" féltucatnyi csontváz látható.

"Egy nagy rituális teremről, vagy átjáróról van szó, amely egy hatalmas építészeti komplexum része volt. Vannak arra utaló jelek, hogy itt bonyolult szertartásokat végeztek a mocse előkelőség jelenlétében, beleértve az emberáldozatokat" - magyarázta a perui régész.

Az expedíció felfedezett egy 60 méteres folyosót, amelyből a komplexum fő piramisában lévő három, egyenlő távolságban elhelyezkedő oszlopcsarnok és az öt trónemelvény tárul fel.

A folyosót díszítő falfestmény három főpapot ábrázol, akiknek "jelenléte" bizonyítani látszik, hogy a mocse társadalompolitikai vezetése részese volt e rituálénak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×