eur:
388.9
usd:
361.38
bux:
68602.34
2024. május 7. kedd Gizella
Muszukajev Iszmail (kékben) a japán Otoguro Takuto ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 6-án. A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev kikapott negyeddöntős mérkőzésén.
Nyitókép: Illyés Tibor

Muszukajev Iszmail nem bírt a japánok világbajnokával

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott negyeddöntős mérkőzésén a japánok világbajnokától, Otoguro Takutótól a tokiói olimpián.

A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző első mérkőzésén 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribatsot.

Az argentin birkózó kezdett nagyobb lendülettel, így a magyarok vb-bronzérmesét egy perc után figyelmeztették passzivitás miatt, majd újabb 30 másodperc elteltével meg is intették, azaz fél perc alatt akciót kellett csinálnia, különben ellenfele került volna egypontos előnybe. Muszukajev nem is tétlenkedett, elkapta Destribats lábát, s ledöntötte őt (2-0).

A szünetet követően állásból egy kitolással sikerült növelnie az előnyét (3-0). Destribats kissé megzavarodott, a koncentrációja csökkent, így Muszukajev két sikeres lábra támadásnak köszönhetően hétpontosra hízlalta a különbséget (7-0). Innentől a dél-amerikai versenyző mindent egy lapra feltéve rohamozott, sorozatos lábra támadásaival csökkentette is a hátrányát, de egy ízben Muszukajevnek is sikerült megkontráznia az ellenfél akcióját, így végül 9-6-ra diadalmaskodott.

A következő fordulóban ellenben Muszukajevet 4-1-re felül múlta a japánok világbajnoka, Otoguro Takuto.

A magyarok vb-bronzérmese szombaton akkor folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ha Otoguro a péntek esti programban fináléba jut.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

A bérnövekedéssel és a munkaerő kihasználtságának a további emelkedésével eljutottunk arra a pontra, hogy gazdasági növekedést valójában csak hatékonyságnöveléssel lehet elérni, ennek kulcsa a technológia használata - véli Vinnai Balázs. Az IVSZ elnöke szerint a Digitális Állampolgárság Program jó úton halad, az AI gyökeresen átalakítja a munkát, az IT-szektorban a leépítések elsősorban azért történnek, mert a bérek elképesztően elszálltak. Az MBH Bank elnöki főtanácsadóját a pénzintézet digitális fejlesztéseiről is kérdeztük. Ezekről a témákról június 11-ei Financial IT konferenciánkon is szó lesz, a rendezvényen Vinnai Balázs is részt vesz. Regisztráció és részletek itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×