eur:
393.86
usd:
369.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kónya Ádám a férfi sífutók szabadstílusú sprintversenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 8-án. A magyar sífutó a 72. helyen végzett.
Nyitókép: Kónya Ádám a férfi sífutók szabadstílusú sprintversenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 8-án. MTI/Kovács Tamás

Kónya Ádámra igazi túlélő próba vár az olimpián

Nyolc számban hirdetnek győztest a pekingi téli olimpia utolsó előtti versenynapján, melyen 50 kilométeres sífutásban elindul Kónya Ádám, és ott lesz a rajtnál Johannes Hösflot Klaebo is, aki győzelmével jelentősen előrelépne a legeredményesebb téli olimpikonok listáján.

A magyar versenyző edzője - egyben testvére -, Kónya Bálint az MTI-nek elmondta, hogy a kis sínemzetek képviselőinek az 50 kilométer igazi túlélő próba, sokan nem is vállalkoznak a két és fél órás menetre. Hozzátette, most a nagy hideg sem segíti őket, de reményét fejezte ki, hogy a hatkörös versenyen nem lesz lekörözésük. Elmondta még, hogy Kónya Ádám Achilles-ína ugyan korábban begyulladt, de a csangcsiakoui faluban lévő klinikán eredményes lézeres és ultrahangos kezelést kapott, így már nem érez fájdalmat.

A magyar sífutó múlt kedden 72. helyen végzett a szabadstílusú sprintversenyben, egy hete pedig 80. lett a klasszikus stílusú 15 kilométeren.

Klaebo eddig négy érmet - két aranyat, illetve egy-egy ezüstöt és bronzot - nyert a pekingi játékokon, és ha szombaton győzne, hat arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal a hatodik helyre zárkózna fel a legeredményesebbek örökranglistáján. Nem ő a szám egyértelmű esélyese - mert ott van például a mezőnyben az eddig remek formát mutató orosz Alekszandr Bolsunov is -, de az, hogy az 50 kilométert ezúttal szabadstílusban kell teljesíteni, kedvezhet a norvégnak. A címvédő Iivo Niskanen - aki a csangcsiakoui sífutó központban a 15 kilométeres klasszikus stílusú versenyben győzött, csapatsprintben második, a 15+15 km tömegrajtos számban pedig harmadik volt - négy éve klasszikus stílusban győzött ebben a számban, de most nincs ott a rajtlistán. Ott lesz viszont a kétszeres olimpiai bajnok, a szám norvég vb-bronzérmeseként Simen Hegstad Krüger, aki meggyógyult koronavírus-fertőzése után, így az utolsó számban bemutatkozhat az olimpián.

Az utolsó versenyszámok következnek szombaton műkorcsolyában, alpesi síben, gyorskorcsolyában és síakrobatikában.

Műkorcsolyában a párosok kűrjét rendezik, a pénteki rövidprogram után a Szuj Ven-csing, Han Cung duó áll az élen. A kínai kettős kis különbséggel előzi meg a Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov, valamint a világbajnoki címvédő, friss Európa-bajnok Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov orosz párost.

Az alpesi síelők küzdelmei a vegyes csapatversennyel zárulnak, melyben párhuzamos futamokat rendeznek. Gyorskorcsolyában a férfi és női tömegrajtos számra kerül sor, síakrobatikában pedig a férfiaknál félcsőben avatnak bajnokot.

Férfi curlingben a svédek és a britek mérkőznek az aranyért, a nőknél pedig svéd-svájci bronzmérkőzést rendeznek. A férfi jégkorongtornán szlovák-svéd párharc lesz a harmadik helyért, bobban a női kettesek versenye befejeződik, a férfi négyeseké pedig elkezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×