eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tízezrek ünnepelték Lisszabonban a döntős portugálokat

Több tízezer szurkoló ünnepelte szerda éjszaka Lisszabonban a portugál válogatottat, amely a walesiek 2-0-s legyőzésével bejutott a vasárnapi döntőbe a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Marques do Pombal téren egészen csütörtök reggelig tartott az ünneplés, amelyet autós felvonulás és hangos dudaszó kísért. A nemzeti színekbe, pirosba és zöldbe öltözött drukkerek egész éjjel táncoltak és énekeltek.

A portugálok otthon, kocsmákban, vagy a tereken felállított óriáskivetítőkön nézték az elődöntőt, az egyik piacon kialakított ilyen zónába a rendőrség számítása szerint nagyjából 15 ezer szurkoló gyűlt össze.

A média szintén ünnepelt: az egyik portugál kommentátor a lefújásnál azt kiáltotta: "Istenem, micsoda öröm!", míg az A Bola című sportújság a címlapon azt írta: "Portugália, Je T'Aime! A hős Selecao döntőt játszik Párizsban."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×