eur:
395.94
usd:
369.07
bux:
70387.49
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pexels.com

Emelte a tétet az ökölvívó szövetség: 100 ezer dollár egy olimpiai aranyért

A párizsi olimpia aranyérmes ökölvívói 100 ezer dolláros jutalomban részesülnek – jelentette be a nemzetközi sportági szövetség (IBA).

Az IBA szerdai tájékoztatása szerint az ezüstérem mellé 50 ezer, a bronz mellé pedig 25 ezer dollár jár.

Az orosz Umar Kremljov által vezetett IBA-t tavaly júniusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az úgynevezett elismert státuszból az el nem ismert státuszba sorolta, mivel nem hajtotta végre a kért változtatásokat a pénzügyi átláthatóság, a bevételek diverzifikálása, illetve a vezetési kultúra területén. A szervezet fellebbezését áprilisban elutasította a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). Az ökölvívás a legutóbbi tokiói és az idei párizsi játékokon is úgy került műsorra, hogy a versenyeit, illetve a kvalifikációs viadalait a NOB szervezte, amely jelezte, négy év múlva ilyen formában már nem kerülhet sor az ötkarikás boksztornára.

Előzőleg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) áprilisban közölte, hogy a párizsi olimpia aranyérmesei 50 ezer dolláros jutalomban részesülnek, illetve hogy 2,4 millió dollárt különített el erre a célra. Sebastian Coe WA-elnök szerint ezúttal csak a győztesek kapnak pénzt, de a tervek szerint a 2028-as Los Angeles-i játékokon már az ezüst- és bronzérmeseket is díjazzák.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az oroszok hagyományosan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Balkánon fekvő Szerbiával, most azonban távolodni látszik egymástól a két ország. Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×