eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
LUZ ARDIDEN, FRANCE - JULY 15: Jonas Vingegaard of Denmark and Team Jumbo-Visma White Best Young Rider Jersey, Richard Carapaz of Ecuador and Team INEOS Grenadiers & Tadej Pogačar of Slovenia and UAE-Team Emirates Yellow Leader Jersey at Luz Ardiden (1715m) during the 108th Tour de France 2021, Stage 18 a 129,7km stage from Pau to Luz Ardiden 1715m / @LeTour / #TDF2021 / on July 15, 2021 in Luz Ardiden, France. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Vingegaard tizenkét nap után elhagyhatta a kórházat

Június végén már versenyezni akar.

A baszk országúti kerékpáros körversenyen hatalmasat bukó Jonas Vingegaard tizenkét nap után elhagyhatta vitoriai kórházat. Keddi távozásáról a Valter Attilát is foglalkoztató csapata, a Visma-Lease a Bike közölt fényképet, melyen az előző két Tour de France-on győztes bringás az intézmény kapujában mosolyogva pózolt úgy, hogy a jobb karja fel volt kötve.

"Szeretnék köszönetet mondani a kórház teljes személyzetének, hogy gondoskodtak rólam. Mindenkinek szeretném megköszönni a lelki támogatást is" - mondta a 27 éves versenyző.

A baleset április 4-én a baszk körversenyen történt 33 kilométerre a céltól, amikor az egyik versenyző lejtmenetben nagy sebességnél elesett, ez pedig olyan láncreakciót indított be, hogy mögötte szinte mindenki bukott. A dán kerekes is a pórul járt versenyzők között volt, láthatóan alig tudott mozogni, nem tudott felállni, az orvosok már az út szélén megkezdték a kezelését, majd oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba. Vingegaardnak a kulcscsontja és több bordája is eltört, zúzódott a tüdeje, továbbá légmelle is kialakult.

Egyelőre kérdéses, hogy - ha egyáltalán ott lehet a rajtnál - milyen állapotban lesz az idei Touron, amely június 29-én rajtol Firenzében.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×