eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Pádár Nikolett (k) a női 200 méteres gyorsúszás előfutama után a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 9-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

A váltó ötödik, Pádár és Németh is döntős

Pádár Nikolett junior Európa-csúccsal döntőbe jutott 200 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Németh Nándor 200 gyorson hatodik lett, s döntőbe jutott 100-on. A Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Ugrai Panna összeállítású magyar csapat országos csúccsal az ötödik helyen végzett a 4x50 méteres vegyes gyorsváltók döntőjében.

A 17 éves szegedi versenyző 1:53.51 perccel csapott a célba, a hivatalos adatok alapján az európai szövetség által megállapított, 1:53.77-es "szintidőt" írta át.

Pádár összesítésben a második eredménnyel került a vasárnapi zárónapon sorra kerülő fináléba.

"Nagyon jól sikerült ez az úszás. Még egyelőre nem is igazán tudtam felfogni, hogy megcsináltam. Egyáltalán nem izgultam szerencsére, csak ki akartam úszni magam, nem helyeztem magamra nagy nyomást, és ez lett az eredménye" - mondta a futam után Pádár.

Németh Nándornak a 200 méter gyors döntőjét követően bő egy órája volt pihenésre a 100 méter gyors középdöntője előtt, amelyet az ötödik idővel (46.88) várt. A 24 éves úszó országos csúcsától mindössze hat századdal elmaradva, 46.42 másodperccel az ötödik helyen bejutott a fináléba.

"Teljesen elégedett vagyok ezzel a mai nappal, az országos csúcsot majd megjavítom. Ma nem sikerült, holnap lesz még egy lehetőségem. A dobogóhoz nyilván 46-on belüli idő kell, azt is megpróbálom, persze az csak a hab lenne a tortán. A célba érkezésem nem volt jó, ott talán össze lehet belőle még kaparni egy két tizedet" - mondta az MTI-nek Németh.

Jászó Ádám 200 méter háton volt még érintett az elődöntőben, de 1:57.69 perces eredményével messze elmaradt a mezőny többi tagjától, így a 16. helyen fejezte be a versenyt.

A magyar váltó - amelyben délelőtt még Nell Olivér volt a nyitóember - a délelőtti előfutamból 1:30.91-es országos csúccsal lépett tovább, a 2016-os windsori világbajnokságon felállított 1:32.58-as rekordot adva át a múltnak.

A finálét így a negyedik idővel várta a staféta, és még tovább tudta javítani a hazai csúcsot: 1:30.24 az új rekord. A számot a britek nyerték 1:27.75 perccel.

"Kétszer sikerült országos rekordot döntenünk, ennél soha rosszabbat. Én is gyorsabb voltam, mint reggel, büszke vagyok rá, hogy sprintversenyszámban ilyen jó eredményt tudtunk elérni" - nyilatkozott az MTI-nek az uszonyos úszásban 17-szeres világbajnok Senánszky Petra.

Ugrai Panna megjegyezte, a váltó négy tagjából hárman is úsztak korábban az esti programban, ennek fényében különösképpen nagy eredmény az újabb országos rekord.

Jászó Ádám már nem tudott visszalépni 200 méter háton, így néhány perccel korábban jött csak ki a vízből, de ő is hozzá tudta tenni a magáét.

Szabó elmondta, az 50 méter pillangó döntője után kissé csalódott volt, de amint kijött a csapattal, már csak erre a fináléra koncentrált, és büszke az országos csúcsra.

4x50 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok:

Nagy-Britannia 1:27.75 perc

2. Olaszország 1:28.28

3. Franciaország 1:28.35

...5. MAGYARORSZÁG (SZABÓ SZEBASZTIÁN, JÁSZÓ ÁDÁM, SENÁNSZKY PETRA, UGRAI PANNA) 1:30.24

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×