eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
DUSSELDORF, GERMANY - MARCH 23:  Roman Cechmanek of Hamburg Freezers looks on during the DEL Bundesliga Play Off quarter final match between DEG Metro Stars and Hamburg Freezers at the Brehmerstrasse Hall on March 23, 2006 in Dusseldorf, Germany.  (Photo by Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)
Nyitókép: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Elhunyt Roman Cechmanek

Ötvenkét éves korában elhunyt Roman Cechmanek, a csehek olimpiai és háromszoros világbajnok jégkorongkapusa.

Az egykori kiválóság holttestét fia találta meg. Cechmanek az Uherske Hradiste utánpótláscsapatának edzője volt, szombaton betegség miatt nem tudott megjelenni a gárda mérkőzésén, majd a vasárnapi összecsapásra sem ment el, és nem reagált a telefonhívásokra.

Az elmúlt években komoly pénzügyi gondjai voltak, júniusban gazdasági csalás miatt három év börtönre ítélték, az ítélet végrehajtását öt évre felfüggesztették.

Cechmanek az 1998-as naganói olimpián - ahol a csehek aranyérmesek lett - Dominik Hasek cseréje volt, vb-címet 1996-ban, 1999-ben és 2000-ben szerzett, és van még két vb-bronzérme is. A Vsetin színeiben ötszörös cseh bajnok, négy szezont húzott le az észak-amerikai profiligában (NHL): a Philadelphia Flyers és a Los Angeles Kings alkalmazásában állt, 2003-ban kiérdemelte a William M. Jennings Trófeát, mivel a Flyers kapta a legkevesebb gólt az alapszakaszban.

2009-ben visszavonult és edzőnek állt. Idén februárban öltött utoljára felszerelést, amikor a naganói diadal 25 éves évfordulóját ünnepelték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×