eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
AMSTERDAM - Suriname assistant trainer national coach Henk ten Cate during a training session of the Suriname national football team at sports club Only Friends on June 8, 2023 in Amsterdam, the Netherlands. The Suriname national football team is preparing for the Gold Cup. AP | Dutch Height | GERRIT OF COLOGNE (Photo by ANP via Getty Images)
Nyitókép: ANP via Getty Images

Az MTK volt edzőjét az Ajax hívta, de inkább nyomozó lesz egy tévésorozatban

Henk ten Cate meglepő döntést hozott.

Henk ten Cate, az MTK korábbi vezetődzője, aki dolgozott másodedzőként a Chelsea-nél és a Barcelonánál is, visszautasította a bajban lévő Ajax állásajánlatát, és inkáébb egy tévés sorozatban szerepel – írja az Origo.

A holland sztárcsapat története legnagyobb válságában van, utolsó helyen is állt a bajnokságban, menesztették is Maurice Steijn a vezetőedzői posztról, miután hét meccsen csak öt pontot szerzett a csapatával.

John van 't Schip jelenleg megbízott edzőként vezeti az amszterdami csapatot, de nem ő lett volna az első választás, hanem Ten Cate, miután Van 't Schip októberben elhunyt feleségét gyászolja.

„Henk nagyon különös ok miatt nem vállalta a felkérést. Egy tízrészes rendőrségi sorozatban alakítja majd a nyomozót. Szerintem ettől függetlenül sem vállalta volna a felkérést ilyen játékoskerettel" – mondta a korábbi holland válogatott, Johan Derksen.

A 68 éves szakember Hollandiában kezdte a pályafutását a Go Ahead Eagles-nél, majd volt a Heracles, a Sparta Rotterdam és a Vitesse edzője is. 1999 és 2000 között volt az MTK vezetőedzője, majd dolgozott segédedzőként a Barcelona és a Chelsea csapatainál is, a kettő között pedig vezette az Ajaxot is, de dolgozott Görögországban és az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban, Kínában és legutóbb Szaúd-Arábiában is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×