eur:
389.29
usd:
362.53
bux:
68101.68
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
José Mourinho, az olasz csapat vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a hosszabbítást követő büntetők után a budapesti Puskás Arénában 2023. június 1-jére virradóan. A döntőt a Sevilla nyerte 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mourinhót eltiltották a budapesti ügy miatt

Négy Európa-liga-mérkőzésre eltiltotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága José Mourinhót, az AS Roma vezetőedzőjét, mivel sértő módon beszélt a május 31-i budapesti Európa-liga döntő játékvezetőjével, Anthony Taylorral.

A portugál tréner a Sevilla ellen 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel elveszített finálét követően már a sajtótájékoztatón is élesen bírálta Taylort, majd a napvilágra került videófelvételek alapján a Puskás Aréna parkolójában sértő kifejezésekkel inzultálta az angol bírót, akit "szégyennek" nevezett. A játékvezetőt nemcsak Mourinho inzultálta, hanem másnap a római szurkolók is a budapesti repülőtéren, ahol lökdösték és rángatták, a rendőröknek kellett megvédeniük a súlyosabb támadástól.

Az AS Roma 55 ezer eurós bírságot kapott szimpatizánsainak viselkedése miatt, az olasz szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak és különféle tárgyakat dobáltak a pályára. Ezen kívül a klub drukkerei nem vásárolhatnak jegyet a következő idegenbeli nemzetközi összecsapásra.

Az UEFA arra is felszólította az AS Romát, hogy harminc napon belül forduljon a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a Puskás Arénában okozott károk rendezése ügyében.

Az olasz együttes a Serie A 2022/23-as idényében a hatodik helyen zárt, így a következő kiírásban is az Európa-ligában szerepel.

A fegyelmi bizottság további büntetéseket is kiszabott. A római szurkolók a Bayer Leverkusen elleni hazai elődöntős összecsapáson is tárgyakat dobáltak a gyepre, ezért a klubnak összesen 80 500 eurót kell befizetnie, és az egyik szektorban nem árusíthatnak jegyet a következő hazai találkozójukra, ez hatezer helyet érint.

A Leverkusen hasonló okok miatt 43 ezer eurós, a Konferencia-liga-győztes West Ham United 58 ezer eurós bírságot kapott.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×