eur:
389.07
usd:
360.67
bux:
67973.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Versenyzők a szakadó esőben a 106. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny tizedik, Scandiano és Viareggio közötti 196 kilométeres szakaszán 2023. május 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/LaPresse/Fabio Ferrari

Drasztikus döntésre kényszerültek a Giro d'Italia szervezői

Több mint a felére rövidítették le a szervezők a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát, amelyen így alig 70 kilométert teljesít a mezőny.

Az olasz körversenyt idén eddig végig nagyon rossz időjárási körülmények nehezítették, amely miatt a szokásosnál is több volt a bukás és sérülés.

A péntekre kiírt Borgofranco d'Ivrea és Crans-Montana közötti etapot a hóhelyzet miatt már napokkal ezelőtt nyolc kilométerrel – 199 kilométeresre – rövidítették és kivették belőle az idei viadal legmagasabb hegyét, a 2469 méteres Szent Bernát-hágót.

Majd péntek délelőtt a szervezők egészen drasztikus változtatásokra kényszerültek az időjárási körülmények miatt: bejelentésük szerint a kerekesek csupán 74,6 kilométert tesznek majd meg, a rajt Borgofranco d'Ivrea helyett az onnan több mint 120 kilométerre található Croix-de-Coeur lábánál lesz, ami azt jelenti, hogy rögtön egy bő 15 kilométer hosszú, átlagosan 8,8 százalékos meredekségű kaptatóval kezdődik a nap.

A rajtot 11 óra helyett 14.30-kor tartják.

A Girót eddig 41-en – mások mellett Fetter Erik – adták fel, betegség, koronavírus-fertőzés, vagy sérülés miatt. A legnagyobb favoritok közül Remco Evenepoel (Covid) és Tao Geoghegan Hart (bukás) sincs már versenyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×