eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 13-án. Ezen a napon 101 kórházi oltóponton megkezdődött azoknak a 16-18 éveseknek az oltása, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A következő foci-vb-n már nem játszhat oltatlan labdarúgó

Már nincs egy év a katari tornáig. Természetesen a koronavírus ellen kell oltakozni.

Katar kilátásba helyezte: csak a koronavírus ellen beoltott labdarúgóknak fogja engedélyezni, hogy részt vegyenek a 2022-es világbajnokságon - írta a The Athletic.

A vb-házigazda azt már tudatta, ragaszkodik hozzá, hogy minden szurkolónak, aki ott akar lenni a mérkőzéseken, előzetesen két védőoltást kell kapnia.

Az előfizetéses angol nyelvű honlapnak nyilatkozó FIFA-szóvivő azt mondta: "Minden vb-résztvevőnek követnie kell a katari hatóságok utazási tanácsait és a közegészségügyi minisztérium legújabb útmutatásait."

A forrás szerint ez általános oltási kötelezettséget jelenthet, bár alternatív lehetőségként említi a védőoltások kiváltására, ha a labdarúgók háromnaponta negatív tesztet szolgáltatnak.

A 2,8 millió lakosú Katarban, ahol a futball-vb-t november 21. és december 18. között rendezik jövőre, a pandémia 2019-es kitörése óta 235 ezret meghaladó koronavírusos esetet regisztráltak.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×